Massage voor kinderen en tieners (4 t/m 17 jaar)

Tegenwoordig zijn er steeds meer kinderen en tieners die klachten ervaren zoals onrust, stress, onzekerheid, boosheid, slaapproblemen, overgevoeligheid, buikpijn en hoofdpijn. Dit is niet zo raar, want kinderen en tieners hebben tegenwoordig met veel meer prikkels te maken.

Kinderen met ADHD, ADD of kinderen die Hoogsensitief zijn hebben nog meer moeite om alle prikkels te verwerken. Hierdoor kan er meer spierspanning in het lichaam ontstaan.

 

Door alle prikkels en de hectiek in het gezinsleven vergeten kinderen soms om te voelen.

Een massage kan helpen om kinderen weer te leren voelen en om hierdoor het stressniveau te verlagen. Aanraking door massage zorgt ervoor dat oxytocine aangemaakt wordt. Oxytocine wordt ook wel het knuffel- of gelukshormoon genoemd. Kinderen (en volwassenen!) voelen zich fijner en rustiger wanneer dit hormoon aangemaakt wordt in het lichaam.

 

 

Een uur stil liggen?

Nee hoor, een kindermassage wordt met een speelse insteek gegeven. Daarbij wordt gekeken naar de behoefte en leeftijd van het kind. Zo kan er spelenderwijs een voetmassage gegeven worden of worden er ademhalingsoefeningen gedaan.

 

Alleen?

De ouder of verzorger blijft tijdens de massage aanwezig in de kamer. Bij tieners is dit niet noodzakelijk maar bij de eerste kennismaking dient er wel een ouder of verzorger aanwezig te zijn.

 

Kleding?

Kinderen mogen de kleding aanhouden tijdens de massage. Dit hoeft niet. Hebben zij liever een massage met olie dan is dit natuurlijk ook mogelijk.