Sportmassage


 

Sportmassage is een massage die gericht is op het onderhouden van de conditie van de spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen toe te laten, wat een sneller herstel mogelijk maakt. Het regelmatig krijgen van een (sport)massage draagt bij aan hogere prestaties en een sneller herstel tussen de trainingen door. Daarnaast kunnen mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

 

 

Wanneer?

Wanneer spieren intensief worden gebruikt en iemand veel sport, hebben de spieren ook onderhoud nodig. Sommige massages zijn gericht op het verbeteren van prestaties, anderen bevorderen juist herstel. Ook bij het herstel van een blessure is een massage vaak aan te raden.

 

Effecten

Net als bij een gewone massage bevordert een sportmassage de doorbloeding en stofwisseling. Door een betere doorbloeding worden afvalstoffen uit de spieren afgevoerd. Ook bevordert sportmassage een betere spierspanning, positieve mentale toestand en een betere nachtrust.

Voor wie?

Een sportmassage is geschikt voor iedereen die zijn/haar spieren intensief heeft gebruikt of gaat gebruiken, zowel (top)sporters als niet-sporters.